flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченого за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України ( таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчиненого повторно, поєднане з проникненням у житло в умовах воєнного стану) гр. Л. Миколаївський районним судом Одеської області засуджено до 5 років позб

05 грудня 2022, 09:00

Обвинуваченого  за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України                 ( таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчиненого повторно, поєднане з проникненням у житло в умовах воєнного стану) гр. Л. Миколаївський районним судом Одеської області засуджено до 5 років позбавлення волі.

 

   29 листопада 2022 року Миколаївський районним судом Одеської області засуджено гр. Л до 5 років позбавлення волі який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України- таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчиненого повторно, поєднане з проникненням у житло в умовах воєнного стану), за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

     Як встановлено судом, гр. Л. перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час дії на території України воєнного стану, 19.10.2022 року близько 20.00 год., маючи намір заволодіти чужим майном, прибув до домоволодіння за адресою: с. Ісаєве Березівського району Одеської області, який належить  гр. Х., скориставшись відсутністю сторонніх осіб, знаючи, що господар домоволодіння відсутній, гр. Л незаконно проник на огороджену територію домоволодіння через металеву хвіртку, після чого прослідував до гаражу біля якого знаходилися металеві бочки з бензином марки А-95. Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення бензину АВ-95, за допомогою шлангу перелив бензин об’ємом 11,49 літрів вартість якого складає 585,99 грн. з бочки яка слугувала іншим сховищем для зберігання придбаного гр. Х. бензину, в металеву каністру яку мав з собою, однак, вчинивши всі дії які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, розпорядитися викраденим майном не зміг з причин, що не залежали від його волі, так як його злочинні дії було припинено потерпілим.